CODE Erasmus+ nemzetközi projekt

Projekt címe:
CODE – aCcessibility Of financial services for persons withDisabilitiEs/ A pénzügyi szolgáltatások hozzáférhetősége a fogyatékossággal élő személyek számára
A társadalmi és pénzügyi inklúzió előmozdítása stratégiai partnerségek révén. A bevált gyakorlatok és készségek cseréjén alapuló közös kezdeményezések előmozdítása az érdekelt felek között.

Projekt időtartama:
2023.12.01. – 2026.07.31. 

Partner szervezetek:
Chambre de Commerce Italienne de Nice (COO) – OLASZORSZÁG
FondazioneIstitutodei Sordi di Torino ONLUS – OLASZORSZÁG
Fondazione Luigi Clerici  – OLASZORSZÁG
Cooperation Bancaire Pour L’europe – BELGIUM
Atlantis Engineering S.A. – GÖRÖGORSZÁG
Association De Patronage De L’institut Regional Des Jeunes Sourds Et Des Jeunes Aveugles De Marseille – FRANCIAORSZÁG
Fundacio Privada Trinijove – SPANYOLORSZÁG
People First Egyesület – Pecs – MAGYARORSZÁG

Projekt összefoglaló:
A projekt célja, hogy a fogyatékossággal élők számára útmutatást nyújtson a pénzügyi szolgáltatásokhoz és dokumentumokhoz való jobb hozzáféréshez, valamint a jelenleg elérhető pénzügyi szolgáltatások és termékek az ő igényeikhez való igazításához.
A projekt a célcsoport pénzügyi rendszerbe való bevonását és a pénzügyi termékekhez/eszközökhöz való hozzáférést az inklúzióval kapcsolatos legjobb unós gyakorlatok  összegyűjtésével és megosztásával fogja elősegíteni (IO1). Interaktív térképet hozunk létre a felhasználók számára (IO2). A projekt végül egy új, modulokból és iránymutatásokból álló képzési tanfolyamot hoz létre, amelyet az oktatók és a fogyatékossággal élők használhatnak a banki intézményekkel való kapcsolattartáshoz (IO3).
Speciális célkitűzés:  a vak és gyengénlátó ügyfelek számára a pénzügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés biztosítása. Lehetővé tenni számukra, hogy megértsék a termékekkel kapcsolatos információkat és a pénzügyi intézménytől kapott tanácsokat.

A People First Egyesület, mint magyarországi partner fő feladata a projektben:
Mint minden nemzetközi projektben, itt is fő feladatunknak a “Semmit rólunk nélkülünk!” elv képviseletét tartjuk. Emellett fő feladataink a képzési kurzus és digitális eszközök keretében a CODE inkluzív platform tervezése és fejlesztése. Illetve a kurzus piloting-ja (kipróbálása) keretében a kidolgozott anyagok végső finomhangolása egyesületünk tagjai segítségével. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük