MIÉRT kampány 1.: MIÉRT szélesebb az akadálymentes parkoló?

Sok esetben már a mozgássérülteket szállító autók méretei is nagyobbak, hiszen a kerekesszéknek is el kell férnie az autóban.

Fontos szempont a jobb első ajtó mérete és nyitási lehetősége: minél nagyobb fokban nyitható ki az ajtó annál könnyebb odagurulni az anyósülés mellé a kerekesszékkel. Ehhez azonban helyre van szükség, ezért is indokolt a szélesített parkoló.

A beszállást az anyósülésre a legtöbb esetben segítenie kell valakinek. Oda kell tolni a széles kerekesszéket az autó mellé és még a segítőnek is el kell férnie.
Az anyósülésre való átjutás külön művészet. Mindenkinek megvan a maga módszere, de egy biztos, hely és időigényes művelet, melyhez türelem és nyugodt körülmények kellenek. Segítő és segítségre szoruló mozdulatainak jól összehangolt sorozatára van szükség, hogy ez sikerüljön. Ennek a feladatnak bizony komoly helyigénye van.

Ha kisbusszal érkezik a mozgássérült, vagy a busz oldalában, vagy a hátulján rámpát kell illeszteni a járműhöz és azon gurulnak ki a kerekesszékesek. Nem is kell magyarázni, ehhez is plusz hely kell. 

Köszönjük Koppány Zoltán tagunknak a leírást!

1 thought on “MIÉRT kampány 1.: MIÉRT szélesebb az akadálymentes parkoló?

  1. Haubert Péter

    De ha nem a jobb egyben ül a mozgáskorlátozott ember, hanem ő vezeti az autót akkor is kell a hely a bal oldalon. Remélem nem kell magyarázni, hogy miért.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük