Az udvar romantikus részlete, előtérben egy épített kültéri kemencével. Háttérben a régi pajtaépület ami a recepciót, az ebédlőt és a közösségi teret rejti. Előtte téglaburkolatú teraszon cserepekben nagyméretű növények, teraszbútorok, nagy hordó. Szemben az akadálymentes parkoló a kisházrész előtt. Az udvar füves, fás, bokros, nagyon kellemes.

Natúra Panzió és Apartmanház Orfű

A Natúra Panzió és Apartmanház családias hangulatú, gyönyörű szálláshely az egyik legkedveltebb Pécshez közeli turisztikai helyszínen, Orfűn. A Mecsek-hegység Pécshez képest másik oldalán, az orfűi tavakat körülölelő dombok festői környezetében, Tekeresen található panzió egyaránt alkalmas nyaraláshoz, aktív és passzív pihenéshez, családoknak és mozgássérült szállóvendégeknek is. A panzió 46 férőhelyéből 2 személy számára akadálymentesített apartmannal is rendelkezik. Az akadálymentesítésnek még vannak hiányosságai, azonban a tulajdonos segítőkész hozzáállása garantálja a közeljövőben történő hibajavításokat.

Jelenleg fogyatékossággal élőként az jár jól, aki autóval érkezik a panzióba, mivel egészen az udvarba lehet behajtani, ahol széles, táblával jelzett akadálymentes parkoló fogadja. A busszal érkezők azonban jelenleg a kapu előtti murvával felszórt talaj, és a kapubejáró magas küszöbe miatt kerekesszékkel csak komoly nehézségek árán jutnak be. A tulajdonos ígérete egy szakaszon szilárd útburkolatra szól a kapunál. 

A panzió kertjébe érve nagyon kellemes, fás-füves, kültéri kemencés, romantikus kertben találjuk magunkat. A kertben a térkővel kirakott széles járdák nem okoznak problémát a közlekedésben. Taktilis jelek látássérültek számára nincsenek.

A kertből a recepció/ebédlőhöz már kicsit problémásabb a bejutás, mivel itt a néhány centiméteres küszöböt kerekesszékkel csak segítséggel tudjuk áthidalni. Ide szintén ígéretet kaptunk rámpa beszerzésére. A küszöb után már viszonylag enyhe dőlésszögű épített rámpán tudunk a belső térbe jutni. 
A recepció pultja kerekesszékkel érkezőknek túl magas, 120 cm,  ami nem teszi lehetővé a könnyű kommunikációt, így a kerekesszékben ülő vendéghez ki kell jönni a pult mögül. Indukciós hurok hallássérülteknek nincsen.

Az ebédlő akadálymentes, az asztalok között kényelmesen el lehet férni, az asztal alá is befért a lábunk elektromos kerekesszékkel is. Akadálymentes WC az ebédlőben nincsen, taktilis jelek látássérülteknek sincsenek. 

Az udvarban jelenleg csak egy kültéri mobil rámpával rendelkeznek, ami megnehezíti a közlekedést a recepció/ebédlő, az akadálymentes apartman, és a közösségi tér között, mivel a rámpát mindig át kell helyezni. Reméljük mielőbb állandó rámpák kerülnek kihelyezésre minden egyes helyszínhez. 

Az akadálymentes kétszemélyes stúdió-apartman az udvarból közelíthető meg, nagyon kedves épületrészben, melyhez kellemes dőlésszögű, épített rámpa vezet föl. Ebben a 16 négyzetméteres apartmanban kényelmesen elfér egy kerekesszékes vendég és segítője. A hálószobában 2 db, áthelyezhető ágy található, ezek magassága 54 cm. A hálószobából nyílik az akadálymentes fürdőszoba. A mosdókagyló nem íves, de aláfért a lábunk kerekesszékből. A WC csésze használható, de körülötte hiányoznak az előírásnak megfelelő kapaszkodók, csak egy fali kapaszkodó található jelenleg. A tusoló zuhanytálca nélküli, műanyag székkel ellátott, kényelmesen használható. A fürdőszoba rendelkezik vészcsengővel.

A közösségi térben kisebb rendezvények, workshopok tartása lehetséges. Ide lépcsők vezetnek, akadálymentesen kintről csak mobil rámpával elérhető. Akadálymentes WC ebben a helyiségben nincsen.
A panzióban lehetőség van gyógytorna, manuálterápia és masszázs igénybevételére. 

A panzió weboldala akadálymentes, de szakértőnk az akadálymentes menüt (betűméret, háttér-, betűszín állíthatóság) hiányolja.

Orfűi akadálymentes élményekről az adatbázisunkban itt: Medvehagyma Ház | People First és itt: Orfű | People First írtunk, fedezd fel ezeket is. 

Megközelítés:
autóval Pécsről kb. 20 km. Két irányból közelíthetünk, Uránváros felől, vagy a belvárosból a Hunyadi úton indulva a Pálos templom felé fölfelé a hegyen. Szerpentines út!
Akadálymentes parkolás a panzió udvarában lehetséges ingyenesen. A panzió előtt, közterületen további 10 ingyenes parkoló található.

busszal, a pécsi távolsági buszpályaudvarról Pécs-Orfű járattal, a Tekeres megállóban kell leszállni, ami közvetlenül a panzió előtt áll meg. 

Helyszín

Helység
Orfű
Cím
7677 Orfű, Petőfi Sándor u. 3
Városrész
Pécsen kívül
Akadálymentes WC
igen

Natúra Panzió és Apartmanház Orfű 0 hozzászólás

Írj véleményt

Még nincsen hozzászólás

Írj véleményt

Az email címét nem jelentetjük meg. A csillaggal jelölt mezőket kötelező kitölteni. *

Megszakítás