Nagy érdeklődés a művészet és fogyatékosság együttműködéséről

Hiánypótló témáról tartottunk intenzív és aktív workshopot szeptember 2-án Orfűn a Natúra Panzó és Apartmanházban Orfűn.  A MŰVÉSZEK ÉS FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐK együttműködéséről beszélgettünk mindkét oldal résztvevőivel.

Füziné Kajdy Zita, Orfű polgármestere megnyitóját követően informatív előadásokat hallhattunk pécsi, budapesti és szekszárdi egyetemi oktatóktól az akadálymentesítésről.

Majd a People First Egyesület a nemzetközi Artcoworkers projektet mutatta be, melynek éppen a művészeti/kreatív világ és a fogyatékossággal élők közötti kapcsolat élénkítése a célja.

Nagyon fontos volt nekünk, hogy hallhassuk a megjelent kreatív iparban dolgozók és fogyatékossággal élők ötleteit, véleményét az együttműködési lehetőségekről, ezért kiscsoportos kerekasztalokon (World Café) és egy esti garden partyn folytattunk világmegváltó beszélgetéseket.

Nem hiányzott a workshopról sem a kreativitás, még árnyjátékot is játszottunk a telefonok lámpáival.

Nagyon jó ötletek, sok új és várhatóan gyümölcsöző ismeretség született Orfűn e napon.

Nemsokára folytatás következik az ARTcoWORKers tréning kipróbálásával, és egy nemzetközi kiscsoportos online együttműködés elindulásával. Mindezt jövő márciusban Pécsen egy ARTcoWORKers nemzetközi záró konferenciával koronázzuk meg!

Kövesd az ARTcoWORKers projekt fejleményeit a projekt Facebook oldalán: https://www.facebook.com/Artcoworkers/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük