Nemzetközi csapat viszi hírét “Rejtett város”-unknak

“Eddig sosem érdekelt mi történik a hátam mögött, de kerekesszékben ülve ezt lett a legfontosabb”
“Valahogy sosem gondoltam bele, hogy egy rámpán lefelé is kell jönni. És ez kerekesszékkel félelmetes”
“Egészen másként fogom nézni a világot a fehér bot kipróbálása után”
Ismét egy nagy nemzetközi csapat viszi haza ezeket az élményeket a Rejtett város Tor-Tour-ánkat kipróbálva. (https://peoplefirst.hu/blog-post/rejtett-varos-tor-tour-a/)

Megint sok-sok embernek adják majd tovább azokat a hasznos tapasztalatokat, melyeket nem elég elmondani, meg kell élni!

A számos országból érkezett csapat a Pécsi Tudományegyetem EDUC projektje keretében egy konferencián vett részt “Disabilities and abilities framed by context” (Fogyatékosságok és képességek kontextus keretében) címmel. Ezen Pataki Veronika, egyesületünk elnöke az Akadálymentes Pécs Adatbázisunkat (https://peoplefirst.hu/akadalymentes-pecs/) mutatta be a nemzetközi közönségnek. A konferencia kiegészítő programja (MICE) volt este a Rejtett város Tor-Tour-ánk Berkes Gergő alelnökünk szokásos jó hangulatú vezetésével.

A konferencia másnapján a Pécsi Tudományegyetem oktatóival és három meghívott civil szervezettel – köztük a People First-tel – az EDUC program keretében egy beszélgetéssorozatot indítottunk el. Ennek témája több nemzetközi egyetem együttműködése a szolgáltatásaik fejlesztésében, különös tekintettel az inklúzióra.
Izgalommal várjuk ennek folytatását!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük