Pécs városi Civil Koncepció készül

Két és fél éves folyamat, 3 civil fórum, 609 pécsi civil szervezet bevonása, Pécs soha nem látott részletes helyzetelemzése – valódi alulról épülő PÉCSI CIVIL KONCEPCIÓ érkezett finisébe.

2021.november 30-án Zag Gábor alpolgármester, dr. Kunszt Márta civil tanácsnok és a Nevelők Háza Egyesület hívta a pécsi városháza dísztermébe a folyamatban aktívan résztvevő civil szervezeteket egy szakmai végső egyeztetésre, ezt követően kerül a közgyűlés elé a tervezet.

Az elmúlt két és fél évben sokan szóltunk hozzá, sokan alakítottuk, a Nevelők Háza Egyesület pedig vállalta, hogy összeállítja Pécs város Civil Koncepcióját.

Határozottan jó lett!
Van benne szó partneri elköteleződésről a civilek felé a város részéről, hatékonyabb közszolgáltatási feladatellátásról, városi önkéntességről.
A partneri együttműködés keretében szakmai munkacsoportok alakulnak, civil adatbázis jön létre, városi civil portál és civil rovat működik majd, lesz Pécsi Civilek Napja rendezvény, Civil Pályázati Alap, a városrészek maguk dönthetnek fejlesztéseikről, és bár egyelőre kicsit homályosan, de civil koordinátori intézmény kezdi meg munkáját az önkormányzat és a civilek közötti kapcsolattartás koordinálására.

Várjuk a decemberi közgyűlési döntést, majd az önkormányzattal és civil partnereinkkel a közös munkát!

Zag Gábor alpolgármester ígérete szerint ez a koncepció biztosan nem az asztalfióknak készült. Szerintünk erről nekünk civileknek is tennünk kell majd, de ahogy láttuk, tettrekészek a pécsi szervezetek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük