Akadálymentes turizmus tanácsadókat avattunk

Akadálymentes turizmus sorstársi tanácsadókat és trénereket avattunk a három éves Peer-AcT projekt zárásaként. Az öt ország által megvalósult projekt hiánypótló területen hoz létre fejlesztést Magyarországon: egyrészt magát az akadálymentes turizmust terjeszti, másrészt azokat vonja be, akik a legjobban értenek hozzá: magukat a fogyatékossággal élőket!

Olyan szerencsénk van, hogy mindez Pécsen valósul meg hazánkban. A People First Egyesület 10 okleveles sorstársi tanácsadót képzett ki szakmai tréning során, akik turisztikai szervezeteknél, döntéshozóknál, az önkormányzatnál, hazai és nemzetközi projektekben dolgozhatnak szakmai tanácsadóként. 

A nemzetközi projektben kidolgozott két tréningmódszer alapján a People First Egyesület a közeljövőben további sorstársi szakértőket fog képezni fogyatékossággal élők köréből, illetve a jelenlegi tanácsadóinkkal együtt turisztikai szakértőknek biztosítunk tréninget az akadálymentes turizmusról.
Jövő év januártól havi rendszerességgel, meghatározott időpontokban tanácsadóink fogadóórát tartanak a BeFogadó közösségi terünkben, ahol az akadálymentes turizmusról és az önálló életvezetésről lehet őket kérdezni. 

Nem hagyjuk abba a szintén hiánypótló kutatást sem a fogyatékossággal élők utazási szokásairól, szeretnénk továbbra is együttműködni a PTE KTK Turizmus és Marketing Intézete kiváló szakembereivel. 

Ha érdekel a képzés fogyatékossággal élőként, vagy turisztikai szervezetként szeretnél valóban (!) akadálymentes szolgáltatásokat nyújtani, örömmel várjuk megkeresésedet itt: pfpecs@gmail.com

A Peer-AcT projektről kicsit bővebben: Peer-Act Erasmus+ KA2 nemzetközi projekt | People First

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük