Hírlevél: Hogy halad a “Matricás 3.“projekt?

Adományozóinknak közvetlen emailben,  az Akadálymentes Pécs adatbázisunk iránt érdeklődőnek pedig itt a weboldunkon rendszeresen Hírlevélben számolunk be arról, hogyan halad az általuk támogatott projekt. 

Első Hírlevelünkben az alábbiakról adhatunk hírt:

– még 2020 decemberben megalakult a team. Pontos ütemtervet, cselekvési és finanszírozási tervet készítettünk

– 2021 januárban egyeztetést folytattunk Nyögéri Lajos alpolgármester úrral, melynek fő témája az Akadálymentes Pécs adatbázissal kapcsolatos együttműködés volt

– értékeltük a 2020-as Élő Adást a Pécsi Közösségi Alapítvánnyal még januárban, márciusban pedig folytattuk azzal, hogyan lehet az idei még annál is izgalmasabb, és ebben mit segíthetnénk mi, egykori résztvevők?

– a közösség erejét megtapasztalva más közösségi adományozási rendszereket is megismertünk, és részt is veszünk bennük

– több megkeresés érkezett hozzánk partnerség iránt, melyek új színt, új szempontokat fognak hozni az adatbázisba. 

– új, az USA-ból bekapcsolódó tagunknak, és Oláh Balázs informatikai mérnök tagunknak köszönhetően jelenleg az adatbázis informatikai tökéletesítése zajlik (ameddig a takarónk ér). Ez számunkra egy nagyon lényeges történés, mert a professzionalítás egyik alap elvárásunk magunk felé.

– februárban a Gazdaságfejlesztési Főosztállyal egyeztettünk a Városházán, ahol az akadálymentes városfejlesztésben, turizmusban, városmarketingben többféle formában határoztunk el  a pécsiek számára előnyös együttműködést a jövőben.  

– kisfilmeket forgattunk a team tagokkal, amiben megmutatjuk “Miért fontos nekem a matricás team?” A Facebookon hamarosan látható lesz.

– sok helyszínt újra bejártunk már, egyeztettünk, megbeszéltünk és eddig számos pozitív változást tapasztaltunk akadálymentesítés terén a városban. Mindezt az adatbázisban folyamatosan megjelenítjük. 

– a támogatásként kapott nyomtató/scanner állandó munkában van, nagyon köszönjük a BolkoDesign-nak! A felajánlott fényképezőgépeket is reményeink szerint mielőbb megkapjuk és remek minőségű képeket készíthetünk a helyszínekről. Ez azért fontos, mert így mindenki maga döntheti el a több oldalról készített fotók alapján, hogy neki személy szerint bevállalható-e egy-egy helyszín akadálymentesség szempontjából. 

Most itt tartunk. A Covid 3. hulláma miatt két hétre zárva lesz az ország, így most mi is adminisztratív/szervező munkát végzünk, de március végén újra beindulunk. 

Nyárra tervezzük a témában érintett országos szereplőkkel, döntéshozókkal a pécsi konferenciánkat, kicsit szűkös keretből, de akkor is nagyon klassz lesz!

Idén pedig a meglévő helyszínek frissítése mellett az összes pécsi hotel, szálláshely akadálymentességét is feltárjuk. 

Mindezt a team tagok minimális díjazásért, de maximális szívvel végzik! Szeretjük ezt a projektet és nem is hagyjuk abba soha 🙂

Kövessen minket és a matricás projektünket a Facebookon:  https://www.facebook.com/PeopleFirstHun

és a weboldalunkon: http://peoplefirst.hu/

Akadálymentes Pécs adatbázisunkat is a weboldalunkon találja: http://peoplefirst.hu/akadalymentes-pecs/ 

Szép tavaszt, kitartást, jó egészséget kívánunk!

Pataki Veronika, elnök

és a People First “matricás” csapata

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük