Nemzetközi People First hálózatot építünk!

Ismét komoly dologba vágta a fejszéjét egyesületünk: nemzetközi People First hálózatot építünk! 

Talán már tudjátok, hogy a People First egy 1968-ban Svédországból indult szerveződés, melynek alapvető célja a fogyatékossággal élők önálló életvitelének támogatása.
A People First a világ számos országában megtalálható. Néha ugyan más néven (például Mensch Zuerst Németországban, vagy Speaking for Ourselves, United Together, Advocates Action angol nyelvterületen), vagy n
éhányuk csak egy célcsoportra fókuszál, de a cél mindig ugyanaz.  

Mi, Magyarországon hosszú évek óta működő People First egyesületként azt vettük észre, hogy nincs egy központi nemzetközi People First szervezet, amely összefogja a világ People First-jeit. Úgy érezzük azonban, nagy hasznunkra válna, ha tudnánk egymásról a világban, megismerhetnénk egymás tevékenységét, és kapcsolatokat, együttműködéseket építhetnénk.  

Ezért a mi, a People First Egyesület – Pécs 2023 januárban elkezdtük a nemzetközi szervezetek összekapcsolásának szervezését, ahova meghívjuk a világ valamennyi működő People First szervezetét! 

Alapos kutatások során számos People First szervezetet találtunk szerte a világon.  A nemzetközi People First közösség megteremtésére felhívó angol nyelvű meghívó emaileket küldünk ki szerte a világban. Létrehoztunk egy Facebook-csoportot is, ahol megismerhetik egymást a belépő People First szervezetek, kapcsolatot tarthatnak, partnerségeket építhetnek, akár közös projekteket indíthatnak. 

Ha ismertek hazátokban People First szervezeteket, kérjük ajánljátok Ti is nekik az alábbi Facebook csoportba való belépést. Előre is köszönjük Nektek!
Szeretnénk kiemelni, hogy itt csak People First (vagy más nevű, de hasonló jellegű) szervezetek, és azok tagjai lehetnek tagok. Mindenkitől egy bemutatkozást is várunk, hiszen ez a kapcsolatépítés alapja.  

A People First International Cooperation Facebook csoport itt érhető el: https://www.facebook.com/groups/1379228282882211

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük