ARTcoWORKers tréning Macedóniában

ARTcoWORKers projektünk nemzetközi találkozója ezúttal különleges esemény volt, hiszen a formálódó tréning tananyagon dolgoztunk közösen a leendő trénerekkel. 

Négy országból érkeztünk Skopjébe, Észak-Macedónia fővárosába, hogy 5 napig nagyon intenzíven dolgozzunk együtt. Németország, Észak-Macedónia, Magyarország és Hollandia projektvezetői és leendő trénerei – köztük fogyatékossággal élő szakértők is – dolgoznak ki egy tananyagot, melynek célja, hogy minél több embernek adhassunk majd át ezáltal hasznos információkat, és hozzuk közelebb egymáshoz a két szektort: a fogyatékossággal élőket és a művészeket. 

A skopjei találkozón átbeszéltük mind a hét modult, melyek az önképviselet szükségességéről, a kreatív oktatásról, az önérzet fejlesztéséről, az önálló életvitel mozgalomról, a fogyatékossággal élők alapvető jogairól, a multikulturalizmusról, az asszertív kommunikációról, konfliktuskezelésről, társadalmi inklúzióról és akadálymentesítésről szóltak. Egy modul pedig kifejezetten az árnyékszínház technikáit tárgyalja, mivel úgy gondoltuk ez az a művészeti kifejezési forma, melybe a legtöbb módon tudjuk bevonni a fogyatékossággal élőket és a művészeket egyaránt. 

A tréning nagyon sok tanulsággal szolgált, egymásról, önmagunkról, és akár arról is, hogy két igen különleges, érzékeny célcsoportról van szó, akik együttműködése sajátos, ám igen hasznos eredményeket fog hozni minden bizonnyal. 

Közben kicsit megismertük Észak-Macedónia különleges, semmihez sem hasonlítható világát, azt a fajta kulturális, történelmi, kulináris, és minden fajta keveredést, ami ezt a balkáni bájat adja ennek az országnak. 

Köszönet a szervezésért vendéglátónknak a Shadows and Clouds-nak és minden résztvevőnek az igen nagy aktivitásért!
Legközelebb nyáron Hollandiában találkozunk, ezúttal a projektvezetőkkel. 

Az ARTcoWORKers projektről olvass kicsit többet itt: https://peoplefirst.hu/blog-post/artcoworkers-erasmus-nemzetkozi-projekt/
Vagy a projekt angol nyelvű weboldalán és Facebook oldalán: https://artcoworkers.eu/https://www.facebook.com/Artcoworkers/

      

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük