Elindult a “Járj a mi cipőnkben” projekt tréningje

Tegnap, azaz 2023. november 7-én elindult a Nemzetközi Visegrad Fund által támogatott “járj a mi cipőnkben” projektünk online tréningje.

A nemzetközi tréning célja, hogy lengyel és cseh partnereinket felkészítsük hasonló speciális, közvetlen társadalmi érzékenyítő forma használatára, mint a People First Egyesület Rejtett város Tor-Tour-ája. (https://peoplefirst.hu/blog-post/rejtett-varos-tor-tour-a/)
Meggyőződésünk ugyanis, hogy sokkal nagyobb hatást érünk el az akadálymentesítés iránti  társadalmi érzékenyítésben, ha nemcsak beszélünk róla, hanem egyszerűen megmutatjuk. Ha velünk együtt élhetik át a Rejtett város Tor-Tour-a résztvevői milyen megküzdeni az akadályokkal turistaként, városlakóként. Ha kipróbálják az eszközöket (kerekesszéket, fehér botot), ezzel egy kicsit magát az “akadályosított” életet is.

A tréninget a People First tapasztalt szakemberei tartják, háromszor találkozunk online lengyel és cseh partnereinkkel. Az első alkalommal az akadálymentes turizmus, a projekt hatásai, és a jó gyakorlatok szerepe a civil társadalomban voltak a témák, utána pedig egy jót beszélgettünk.
A People First részletes tananyagot is készített a résztvevőknek, mely segítségével még inkább elmélyedhetnek a témákban.

Még kétszer találkozunk online, majd a projektkidolgozás szakasza jön, amit a három országban a study tour-ok követnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük